Alibaba розраховує залучити під час SPO не менше $12 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba розраховує залучити під час SPO не менше $12 млрд

Фондовий ринок
337
В рамках SPO (secondary public offering) в Гонконзі Alibaba Group Holding Ltd. запропонує роздрібним інвесторам 12,5 млн акцій за ціною не більше 188 гонконгського долара ($24) за штуку.
Про це йдеться в прес-релізі компанії.
Решта 487,5 млн акцій (97,5%) з 500 млн паперів, які компанія планує розмістити, будуть доступні глобальним інституційним інвесторам. Ціна продажу цієї порції акцій буде визначена 20 листопада. У Alibaba допускають, що ціна розміщення акцій для інституціональних інвесторів може бути вищою, ніж для роздрібних.
Всього компанія розраховує залучити не менше $12 млрд.
Акції Alibaba будуть розміщені на основному майданчику Гонконгської фондової біржі з цифровим кодом 9988.
Якщо попит на акції серед роздрібних інвесторів істотно перевищить очікування, Alibaba може розмістити додатково максимум 50 млн акцій. Для інституційних інвесторів опціон дорозміщення може скласти до 75 млн акцій.
Alibaba повідомила, що планує направити гроші, отримані в результаті розміщення, на рішення, які дозволять збільшити число клієнтів, а також активніше інвестувати в цифрову трансформацію та інновації.
У 2014 році Alibaba залучила $25 млрд за рахунок первинного розміщення акцій в Нью-Йорку, що стало найбільшим IPO в світовій історії.
Варто зазначити, що на Alibaba припадає 80% обороту електронної торгівлі в Китаї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас