Китай випробував власний марсохід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай випробував власний марсохід

Технології&Авто
420
Китайське Національне космічне управління офіційно повідомило про те, що його інженери успішно випробували марсохід, який надалі буде використаний для дослідження Марса. За планами Китаю, пристрій буде відправлено на Червону планету вже наступного року.
В рамках випробування пристрій було піднято на висоту 70 м за допомогою крана, після чого він успішно приземлився “зі швидкістю, що відповідає гравітації Марса”. При цьому важливо, що китайська сторона поки що не розкриває подробиць про власну місію польоту на Марс – відомо лише, що її запуск планується в 2020 році.
“Сьогоднішні випробування — важлива віха в дослідженні Червоної планети. Перша китайська місія до Марса буде здійснена відповідно до плану. Освоєння далекого космосу – потаємна мрія всього людства. Китай вважає, що міжнародне співробітництво в цій галузі має здійснюватися на рівноправній і толерантній основі таким чином, щоб результатами прогресу в сфері аерокосмічних технологій могли скористатися усі без винятку”, — розповів голова космічного управління Китаю Чжан Кецзянь.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас