Рада дозволила в рекламі порівнювати товари з конкурентами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила в рекламі порівнювати товари з конкурентами

Казна та Політика
503
Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект, який дозволяє використовувати в Україні порівняльну рекламу – ініціатива покликана гармонізувати законодавство в сфері порівняльної реклами з правом Європейського Союзу.
За відповідний законопроект проголосували 326 депутатів.
За словами авторів, документ спрямований на адаптацію законодавства України до норм ЄС у сфері порівняльної реклами.
Відзначається, що в рекламі дозволять використовувати зображення, посилання на товар, торгові марки, під якими випускається інший товар. Крім цього, можна буде згадувати комерційне найменування конкурентів, з яким порівнюють продукцію.
Порівнювати між собою дозволять подібні товари, використовувані за однаковими потребами. У рекламі також допускають можливість порівнювати лікарські засоби, медичні вироби, методи профілактики, діагностики, лікування і реабілітації.
Водночас, забороняється в рекламі вводити споживачів в оману і діяти недобросовісно щодо конкурентів. Відповідальність за неправомірне порівняння в рекламі несе рекламодавець.
Законопроект повинні підписати голова Верховної Ради Дмитро Разумков і президент Володимир Зеленський. Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас