У Світовому банку пояснили, як заборона іноземцям купувати землю вплине на економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Світовому банку пояснили, як заборона іноземцям купувати землю вплине на економіку

Аграрний ринок
1113
У Світовому банку вважають, що заборона іноземцям купувати українську землю зменшить конкуренцію. Разом з тим введення перехідного періоду під час відкриття ринку землі відповідає європейській практиці.
Про це повідомив Світовий банк у коментарі “Інтерфакс-Україна”.
“Це повинно вирішувати керівництво України – вирішувати іноземцям купувати сільськогосподарські землі в Україні. В Європі є різна практика: деякі країни дозволяють іноземцям купувати землю сільськогосподарського призначення, а деякі – ні, інші забороняли продаж на кілька років”, – прокоментували у Світовому банку.
Водночас у Світовому банку вважають, що дозвіл іноземцям брати участь у ринку сільгоспземель посилив би конкуренцію, сприяв би впровадженню новітніх технологій і прискорив би економічне зростання.
Також існує думка, що відкриття з самого початку ринку землі для іноземців, які мають доступ до дешевого капіталу, може надати їм перевагу при купівлі землі перед місцевими фермерами.
“Цим можна пояснити, чому кілька нових держав-членів ЄС обрали перехідний період на кілька років перед тим, як відкрити ринок землі для іноземців”, – додали експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас