День фінансів, 12 листопада: справа про розкрадання кредиту НБУ, банкрутство "Бруснички", рекорд Alibaba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 листопада: справа про розкрадання кредиту НБУ, банкрутство "Бруснички", рекорд Alibaba

704
Вівторок, 12 листопада. Великі гравці, великі справи, великі суми:
Справа про розкрадання 1,2 млрд грн кредиту Нацбанку. НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура під час слідчих дій в Райффайзен Банку затримали сім осіб – колишніх і чинних посадових осіб НБУ. Посадові особи затримані “за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України у 2014 році ПАТ ВіЕйБі Банк. Колишня голова НБУ Валерія Гонтарева вже встигла відреагувати на події.
“Газова труба”. А що, якщо контракту з РФ не буде… У НАК Нафтогаз заявляють, що швидше за все Газпром не підпише контракт про новий транзит газу, але Україна і європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу в сховищах.
“Зав’яла Брусничка” Ахметова. Компанія “Український ритейл”, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, закриває мережу супермаркетів “Брусничка” через втрати магазинів на окупованих територіях і заборгованість більш ніж 1 мільярд гривень. І хоча “Брусничка” переїхала і спробувала розвиватися в Дніпрі, але через високу конкуренцію ідея провалилася.
Рекорд від Alibaba. Китайська компанія AlibabaGroup Holdings Ltd. не тільки посприяла збоям ПриватБанку, але і встановила новий рекорд продажів у День холостяка. За підсумками 24-годинної акції були реалізовані товари на суму понад $38,3 млрд (268 млрд юанів).
Завод з Польщі в Україну. У 2020 році швейцарська компанія Calyx Capital Advisers переведе завод з виробництва панелей керування побутовою технікою з Польщі в Україну. Підприємство розмістять в Івано-Франківську. Також наступного року Calyx розпочинає роботу в новому промисловому парку Білої Церкви.
Активно працювали сьогодні і депутати:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас