Рада попередньо підтримала ліквідацію "майданчиків Яценка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада попередньо підтримала ліквідацію "майданчиків Яценка"

Казна та Політика
992
Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, що передбачає ліквідацію корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості, відомої як “майданчики Яценка”.
За відповідне рішення проголосували 378 депутатів.
Саме комітетське голосування за законопроект 2047-Д фігурувало в скандалі про 30 тисяч доларів, які нібито пропонували депутатам “Слуги народу” за бойкот ініціативи про ліквідацію авторизованих майданчиків.
Згідно з пояснювальною запискою, тепер впроваджується нова модель оцінки об’єкта нерухомості.
Будь-хто зможе вільно отримати довідку про автоматичну оцінку об’єкта нерухомості і на її підставі укласти угоду.
Передбачається автоматичне оприлюднення всієї інформації про об’єкт нерухомості і його вартість (якщо це не порушує закон “Про захист персональних даних”). Звіти про оцінку будуть зберігатися в Єдиній базі в електронній формі.
У разі незгоди з вартістю об’єкта нерухомості, визначеного модулем автоматично, особа може провести оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі.
Довідка про автоматичну оцінку буде коштувати приблизно 75 гривень (2,5% від прожиткового мінімуму на 1 січня), а реєстрація звіту про оцінку в Єдиній базі – приблизно 300 гривень (10% від прожиткового мінімуму). До цього така опція коштувала 1800 гривень.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас