У законі про дитячі автокрісла знайшли лазівки, що дозволяють уникнути штрафу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У законі про дитячі автокрісла знайшли лазівки, що дозволяють уникнути штрафу

Особисті фінанси
3447
В законі для водіїв про штрафи за перевезення дітей без автокрісла знайшли лазівки. Про це розповів голова Всеукраїнської таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, пише «Я і закон».
За словами експерта, цей закон говорить про те, що забороняється перевозити дітей в авто без використання спецзасобів. Однак, як зазначив Антонюк, які саме спецзасоби, в законі не вказано.
«На сайті Верховної Ради є визначення категорії «спеціальні засоби». Там сказано, що спецзасоби – це гумові кийки, наручники, сльозогінний газ. Читаючи цей закон, будь-який юрист скаже, що для того, щоб везти дитину, ви повинні в автомобілі з ременями безпеки використовувати гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ. Якщо везете двох дітей, одному даєте кийок, іншому – наручники, і тоді ви дотримуєтеся правил дорожнього руху», – зазначив він.
Також Антонюк додав, що до Закону внесли нові вимоги щодо перевезень дітей у таксі. Проте в ПДР сказано про те, що в таксі можна перевозити пасажирів, не пристібаючись ременем безпеки, і ці норми ніхто не скасував.
Депутати у другому читанні підтримали закон №1150, який встановлює нові правила перевезення дітей в транспортних засобах. За порушення цих норм передбачено штраф у 510 грн, а при повторному порушенні – 850 грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас