Економіст порадив українцям, коли краще продавати долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст порадив українцям, коли краще продавати долари

Валюта
7620
Курс долара в Україні в 2020 році залежатиме від газових переговорів України та Росії. Українцям не варто продавати свої долари, поки не проясниться доля контракту на транзит газу.
Про це розповів економіст Ілля Несходовський.
Він перерахував фактори, що впливають на курс. “Якщо у тебе зараз долари, то я б почекав кінця грудня-початку січня. Тоді б вирішив. Якщо підписано транзитний контракт, то це означає, що ти можеш продавати. Якщо не підписано – краще притримати, бо невідомо, що буде до середини наступного року”, – заявив Несходовський.

Найкращі картки для валютообміну

Економіст зазначив невизначеність ситуації з транзитним договором між Україною і Росією: “У разі, якщо його немає, це мінус 3 млрд доларів нашого зовнішньоекономічного балансу та відповідного впливу на курс нашої національної валюти”.
Серед інших факторів, що впливають на курс долара, експерт назвав ціни на світових ринках на український експорт – металургійну і сільськогосподарську продукцію. Також, за його словами, на курс впливають нерезиденти, які заводять валюту в Україну і скуповують облігації внутрішньої державної позики.

Бонуси до депозитів у доларах США та євро 💵

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас