Аскольд Клюс: втрачений багаж - не втрачена відпустка! Як його повернути і отримати компенсацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аскольд Клюс: втрачений багаж - не втрачена відпустка! Як його повернути і отримати компенсацію

Особисті фінанси
934
Час пакувати валізи! Нарешті відпустка, яку проведете з коханою людиною. Кладете в чемодан кращі сорочки, вона – спокусливі сукні. І ось приземляєтеся десь на узбережжі Італії, але щось не так: хвилин 20 чекаєте, коли з’явиться ВІН – ваш чемодан. Проходить ще хвилин 15, і ви розумієте, що сталося саме це – ви у відпустці без улюблених речей! Ваш чемодан загубили… І вся ваша довіра до авіакомпанії, стюардеси, яка так привітно посміхалася, – розвіялася…
Досить! Немає необхідності псувати собі відпустку, воно того не варте. Чому? Зараз розкажу.
Що робити, якщо ваш чемодан загубили?
1). Заспокойте кохану і себе. Цей пункт один з найважливіших, як тільки виконайте його, всі інші пункти пройдуть швидко і з хорошим настроєм.
2). Зверніться в офіс LOST & FOUND. Як тільки ви зрозуміли, що ваш багаж загублено, знайдіть офіс LOST & FOUND – це зовсім не складо, він є в кожному аеропорту, в залі прильоту.
3). Там ви повинні заповнити деякі документи і описати ваш чемодан (не хвилюйтеся – це нескладно, навіть якщо ваша англійська шкутильгає, у багатьох аеропортах є картинки, де ви просто відзначаєте чемодан, схожий з вашим). Зазвичай ваш багаж знайдуть через один або два дні.
Перейдемо до найприємнішого – компенсації
Згідно з Монреальською конвенцією, відповідальність авіакомпанії в разі втрати або затримки багажу обмежується 1240 EUR на одного пасажира в залежності від обмінного курсу.
Деякі авіакомпанії пропонують встановити суму витрат в перший день, щоб покрити екстрені покупки до моменту доставки загубленого багажу.
Іноді авіакомпаній видають набір предметів першої необхідності: пасту, мило, зубну щітку, білизну. Але ви ж розумієте, що відшкодування за затримку багажу ви отримуєте тільки в разі, якщо пункт прильоту не є місцем постійного проживання.
Про компенсацію за повну втрату багажу
Так-так! Якщо ви чекаєте багаж уже протягом 21 дня, він офіційно вважається втраченим, і в такому випадку авіакомпанія виплачує компенсацію. Так само, як і існує компенсація за скасування авіарейсів, є і компенсація за втрачений багаж.
Ви повинні будете скласти список речей, які були у вашому чемодані на час його втрати. Досить часто авіакомпанії можуть вимагати чеки за ці речі.
У будь-якому випадку, ви маєте право звернутися до суду протягом двох років з дня зникнення багажу.
Але позов до суду із заявою «в моєму чемодані була обручка моєї прабабусі з трьома діамантами! Прошу виплатити мені 50 000 доларів!» буде недоречним, адже авіакомпанії попереджають, що цінні речі варто перевозити в ручній поклажі.
Завдяки цій простій інструкції ваша відпустка буде врятована, і ви можете не боятися втрати багажу. Так, бувають різні пригоди і несподіванки, але така несподіванка може часом навіть принести додаткові кошти.
Аскольд Клюс, засновник компанії MyAviaHelp
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас