Милованов повідомив, в яких галузях мають намір підвищити конкуренцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов повідомив, в яких галузях мають намір підвищити конкуренцію

Казна та Політика
475
Через низьку конкуренцію в економіці українці переплачують за товари та послуги. А малий бізнес не може розвиватись.
Про це пише Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у FACEBOOK.
Згідно з даними останніх проведених досліджень структурних передумов конкуренції в Україні (2016 р.), на ринки зі сприятливою для конкуренції структурою припадало 43,4 відсотка загального обсягу реалізації продукції (товарів, робіт і послуг), і майже стільки ж – 43 відсотки – на ринки з несприятливою для конкуренції структурою.
Що пропонують – підвищити конкуренцію в 2 рази в 5-ти проблематичних галузях:
  • АПК;
  • тютюнова галузь;
  • спиртова галузь;
  • ринок мінеральних добрив.
“В спиртовій галузі буде демонополізація та приватизація. Змінено керівництво ДП Укрспирт. Президент подав законопроект про демонополізацію галузі. Більше можно дізнатись з прес-релізу та відео наради з Президентом Зеленським в Тернопілі минулого тижня”, – зазначив він.
В тютюновій галузі створено робочу групу з бізнесом та урядом з вирішення проблем галузі. В галузі АПК відбуваються найбільші зміни. Продовжується і покращується система фінансової підтримки агросектору, з фокусом на маленькі фермерські господарства. Буде детінізовано ринок землі. За допомогою сателітів починаємо контролювати використання державної землі, боротись з самозахватом та несплатою податків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас