Всесвітній день заощаджень: ПУМБ навчає українців фінансовій грамотності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітній день заощаджень: ПУМБ навчає українців фінансовій грамотності

Особисті фінанси
85
Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) в жовтні – листопаді проводить освітні заходи з фінансової грамотності в різних регіонах України. Заходи приурочені до Всесвітнього дня заощаджень, що відзначається в Україні 31 жовтня.
Освітні зустрічі відбуваються у відділеннях ПУМБ, у середніх і вищих навчальних закладах, на підприємствах і в організаціях у різних містах: Харкові, Дніпрі, Бердичеві, Запоріжжі, Сумах, Павлограді, Маріуполі, Львові, Рівному, Івано-Франківську, Одесі, Полтаві, Луцьку, Кременчузі, Краматорську, Покровську та ін. Їхня мета полягає в тому, щоб громадяни різних вікових і соціальних груп стали більш обізнаними щодо діяльності банків та користування банківськими продуктами та послугами.
Під час зустрічей спеціалісти ПУМБ розкривають низку практичних питань: як керувати своїми фінансами – економити, накопичувати та примножувати; як обрати здоровий і надійний банк для вкладів; як правильно позичати, щоб кредит був не обтяжливий для сімейного бюджету; як користуватися послугами у дистанційних каналах; що краще – картка чи кеш; як убезпечити себе від онлайн-шахрайства тощо.
Історія Всесвітнього дня заощаджень розпочалася 1924 року в Мілані, де його запровадили організатори Першого міжнародного конгресу ощадних кас. З того часу урядові та фінансові інститути в десятках країн організовують різноманітні заходи з нагоди цього Дня. В Україні День заощаджень відзначають з 2012 року уже сім років поспіль за ініціативи та підтримки Незалежної асоціації банків України, Національного банку України, Міністерства фінансів Німеччини. Ця ініціатива допомагає розвитку фінансової грамотності українського населення, а також підвищенню рівня довіри до банківської системи.
За матеріалами:
ПУМБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас