ArcelorMittal вклав в АМКР $4,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal вклав в АМКР $4,4 млрд

Фондовий ринок
520
Найбільша сталеливарна компанія ArcelorMittal вклала в Криворізький гірничо-металургійний комбінат “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.) Після його придбання $4,4 млрд, а в найближчі п’ять років інвестує ще $1,8 млрд.
Про це повідомив заступник генерального директора АМКР з металургійного виробництва Олександр Іванов на зустрічі з генеральним консулом ФРН у Донецьку (з тимчасовим розміщенням в Дніпрі) Штефаном Кайлем.
“Компанія ArcelorMittal інвестувала в купівлю підприємства $4,8 млрд, а в модернізацію виробництва – $4,4 млрд. Ще $1,8 млрд будуть вкладені в найближчі п’ять років”, – заявив Іванов.
При цьому він зазначив, що підприємство робить особливу ставку на зміни в агломераційному виробництві, на яке припадає близько 70% викидів в атмосферу.
“Ми змінили початкове рішення і замість реконструкції аглофабрики вирішили побудувати фабрику огрудкування, що дозволить нам знизити викиди не на 38%, а на 54%. Іншими словами, ми вибрали кращий екологічний проект і залучили з цією метою кредит Європейського банку реконструкції та розвитку на EUR350 млн”, – повідомив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас