Звідки банки беруть інформацію про клієнтів (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звідки банки беруть інформацію про клієнтів (дослідження)

Казна та Політика
1606
У процесі аналізу клієнтів банки використовують не тільки офіційні дані.
Про це йдеться в дослідженні “вплив репутації та інших невимірних факторів на рішення банків”, проведеному “фінансовим клубом” і агентством стратегічних рішень ShiStrategies.
«Аналізуючи клієнта, всі банки не тільки користуються даними з офіційних реєстрів, але й міжнародними базами, публікаціями в ЗМІ та публічними заявами», – заявила керівний партнер ShiStrategies Інна Шинкаренко.
100% опитаних банків визнали, що для формування досьє на своїх клієнтів вони використовують публікації в ЗМІ, Єдиний реєстр судових рішень, декларації НАЗК, Єдиний реєстр досудових розслідувань, відкриті дані щодо звітності компанії.
94% всіх банків використовують дані інших держреєстрів, системи YouControl, Державної фіскальної служби. 88% банків повідомили, що звертаються за інформацією в торгові реєстри іноземних держав і вивчають податкові декларації.
Кредитний реєстр НБУ та/або бюро кредитних історій обов’язково моніторять лише 81% банків, «корупційний» реєстр – 69%, публічні заяви – 56%, ICIJ Offshore Leaks Database – 50%, публікації в соцмережах – 44%, а 38% банків вивчають рішення Європейського суду.
Негативна інформація у ЗМІ змушує банки пильніше подивитися на свого клієнта, але її поява не означає, що клієнту автоматично відмовлять в обслуговуванні.
Банкір Сергій Наумов вважає, що не тільки банки, але і самі компанії повинні перевіряти своїх контрагентів, щоб у майбутньому не стати фігурантами кримінальних розслідувань тільки тому, що з кимось вели бізнес.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас