Облікову ставку було знижено одноголосно - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облікову ставку було знижено одноголосно - НБУ

Кредит&Депозит
1267
Всі члени Комітету монетарної політики Національного банку за підсумками засідання 22-23 жовтня висловилися за зниження облікової ставки.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Учасники дискусії зазначили, що зараз є достатньо макроекономічних підстав для більш швидкого пом’якшення монетарної політики, ніж це раніше припускав липневий макропрогноз.
За підсумками вересня, споживча інфляція склала 7,5% в річному вимірі, а базова інфляція – 6,5%, що нижче, ніж прогнозував Нацбанк.
Зазначається, що рішення щодо прискорення зниження облікової ставки базується на ключовому припущенні макроекономічного прогнозу щодо успішної співпраці з МВФ.
Серед ризиків нереалізації макроекономічного прогнозу на кінець 2020 року (інфляція – 5%, економічне зростання – 3,5-4%), може бути відтермінування нової програми співпраці з МВФ і посилення загроз для макрофінансової стабільності, передусім у результаті рішень українських судів.
Як і раніше, члени КМП вважають можливим досягнення облікової ставки рівня 8% на кінець 2021 року за умови стійкого зниження інфляції до мети 5%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас