Компанія з орбіти "Укрбуду" домоглася скасування 127-мільйонного штрафу АМКУ за змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія з орбіти "Укрбуду" домоглася скасування 127-мільйонного штрафу АМКУ за змову

Фондовий ринок
447
Суд скасував штрафи Антимонопольного комітету на 127,45 мільйона гривень компанії “Північно-український будівельний альянс” за змову на трьох будівельних тендерах з компанією “Спецбуд-Плюс”.
Про це йдеться в рішеннях Господарського суду Києва.
Антимонопольний комітет вже подав апеляцію на обидва рішення.
У першому рішенні суду досліджувалися обставини проведення будівельних тендерів КП “Голосіїво-будінвест” та ДУ “Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.Н. Амосова”, за результатами яких “Північно-український будівельний альянс” отримав підрядів на 2,74 млрд грн.
Розглянувши правомірність рішення АМКУ від 19 червня про спотворення згаданих торгів, суддя відхилив докази регулятора.
Суд вирішив, що членство “Північно-українського будівельного альянсу” і “Спецбуд-плюс” у корпорації “Укрбуд” не може розглядатися як взаємодія і співпраця компаній між собою, адже вступ у корпорацію є правом суб’єктів підприємницької діяльності на об’єднання.
Суд також не вбачає причинно-наслідкового зв’язку між наданням однією компанією іншій поворотної фінансової допомоги, враховуючи, що це право суб’єкта господарювання.
Суд також відхилив аргумент АМКУ, що підприємства фактично здійснюють діяльність за однією адресою, оскільки мова йде про багатоповерховий будинок, де компанії знаходяться на різних поверхах.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас