День фінансів, 1 листопада: про фінмоніторинг, наземне метро навколо Києва, реальні зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 листопада: про фінмоніторинг, наземне метро навколо Києва, реальні зарплати

535
П’ятниця, 1 листопада, завершила тиждень такими знаковими новинами:
Проти “відмиву”. Верховна Рада сьогодні ухвалила в першому читанні проект закону про запобігання та протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом. Згідно із законопроектом, розмір суми фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу, збільшується з 150 тис. грн до 400 тис. грн.
IBAN всім на допомогу. У Нацбанку повідомили, що всі банки України повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номеру банківського рахунку IBAN. Остаточний перехід всіх розрахунків клієнтів на стандарт IBAN відбудеться з 13 січня 2020 року. Як повідомляється, з цієї дати клієнти зможуть проводити розрахунки виключно з використанням IBAN.
Мало, мало, мало тепла. Як повідомляють у Мінрегіоні, якщо тепло в квартирі відсутнє, необхідно звернутися в організацію, з якою укладено договірні відносини, якщо там не реагують – в органи місцевого самоврядування та місцеві державні адміністрації. Звернутися також можна в Мінрегіон для вирішення питання по суті.
Зарплати в Україні: очікування і реальність. В Україні очікування розміру заробітних плат перевищують пропозиції роботодавців на 17%. Цікаво, що 37% працівників готові поміняти роботу, яка повністю їх влаштовує, якщо їм підвищать зарплату вдвічі. Такі дані наводять аналітики robota.ua.
До речі, якщо ви раптом думали-гадали, чому зростають зарплати. Нацбанк вирішив роз’яснити. У НБУ відзначають, що в Україні стрімко зростають зарплати, і цьому сприяють три фактори. Це законодавча зміна мінімальної зарплати, інфляція і брак робочої сили через трудову міграцію.
Міст через Русанівську протоку – done. Сьогодні повністю відкрили рух автотранспорту відремонтованим метро мостом через Русанівську протоку. За словами будівельників, дорожнє покриття прослужить не менше ніж 10 років. Нагадаємо, що Русанівський метро міст не ремонтували понад 40 років.
Водночас, навколо Києва вже хочуть побудувати наземне метро. У Мінінфраструктури планують, що лінія буде проходити навколо міста, через Троєщину і буде з’єднана зі станціями метрополітену і приміськими залізничними станціями.
Угода про транзит газу з РФ — умова від України. Україна в переговорному процесі щодо транзиту російського газу своєю територією наполягає, щоб відповідна угода була довгостроковою і обсяги газу дозволяли забезпечити обслуговування газотранспортної системи. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук чіткого терміну підписання договору не називає.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас