Компанії Google дозволили створити "розумний" район в Торонто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Google дозволили створити "розумний" район в Торонто

Світ
491
Плани компанії Sidewalk Labs зі створення “розумного” міста в покинутому районі Торонто можуть здійсниться. Але масштаби проекту можуть виявитися куди меншими, ніж очікувалося.
Нагадаємо, що компанія Sidewalk Labs була заснована Google в 2015 році спеціально для цього проекту.
Waterfront Toronto, група, яка відповідає за контроль над проектом з боку жителів міста, одноголосно проголосувала за його продовження, але висунула кілька умов.
Проект з самого початку викликав суперечки. Компанія Sidewalk Labs хотіла створити “розумний” район в Торонто площею 190 акрів (0,7 кв. км), але отримала дозвіл всього на 12 акрів. Вона також хотіла створити свою власну групу для спостереження за даними, зібраними датчиками по всьому місту, що також було відхилено.
Тепер проект перейде до більш офіційної оцінки і подальших громадських консультацій. Остаточне голосування з питання схвалення проекту призначено на березень 2020 року.
У Sidewalk Labs заявили: “Ми натхнені сьогоднішнім рішенням ради директорів Waterfront Toronto і раді тому, що досягли згоди щодо критичних питань з ними”.
У свою чергу, Стівен Даймонд, який очолює групу Waterfront Toronto, роз’яснив у відкритому листі, що це не остаточне рішення і для початку запуску проекту ще багато треба зробити.
Sidewalk Labs виграла початковий контракт на розробку території в 2017 році і пообіцяла радикальне поєднання офісів, торгових площ і будинків з використанням високотехнологічних рішень міських проблем, таких як транспорт і утилізація відходів. В обмін на свої інвестиції в цей район, компанія хотіла отримати частку податків на нерухомість, зборів за розробку і отримати вигоду від збільшення вартості землі.
Sidewalk Labs опублікувала свої проекти з розробки “розумного” міста в червні, а експертна група, призначена Waterfront Toronto, підготувала доповідь, в якій критикувала деякі з пропозицій, називаючи їх “технологія заради технології”. Також була створена Block Sidewalk, громадянська опозиційна група, яка закликає повністю відмовитися від проекту. Було поставлено питання, чому технологічній компанії взагалі дозволено брати участь в управлінні містом.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас