У Мінфіні назвали причини зростання державного боргу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні назвали причини зростання державного боргу (інфографіка)

Казна та Політика
688
Міністерство фінансів заявило про зменшення державного боргу України у гривневому еквіваленті до рівня вересня 2017 року, водночас пояснивши його збільшення в доларовому еквіваленті зміцненням гривні.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
“Сума державного та гарантованого державою боргу України у гривневому еквіваленті вперше за останні два роки опустилась нижче позначки 2 трлн грн”, – зазначили у відомстві.
Протягом вересня 2019 року сума державного та гарантованого державою боргу України, як вказано, зменшилась у гривневому еквіваленті на 69,44 млрд грн – до 1 997,75 млрд грн. “Востаннє на такому рівні боргові зобов’язання України у гривневому еквіваленті були у вересні 2017 року”, – підкреслили у Мінфіні.
“Основним фактором збільшення у доларовому еквіваленті державного та гарантованого державою боргу на 1,02 млрд дол. до 82,95 млрд дол. слугувало зміцнення національної валюти протягом місяця на 1,15 грн. Таке збільшення доларового еквіваленту боргу спостерігалось в частині внутрішнього боргу, де зміцнення курсу мало найбільший ефект при здійсненні перерахунку обсягу державного боргу в доларовий еквівалент. Водночас обсяг державного боргу, номінованого в іноземній валюті, зменшився”, – вказали у міністерстві.
У Мінфіні також зауважили, що вересень 2019 року був місяцем пікових платежів за державним боргом.
“Так, у вересні цього року Міністерство фінансів здійснило погашення за державним боргом на суму еквівалентну 35,1 млрд грн або 1,4 млрд дол., в тому числі відбулось погашення ОЗДП 2015 року випуску на суму 661,3 млн дол.” – повідомили у відомстві.
У Мінфіні назвали причини зростання державного боргу (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас