Рада підтримала законопроект про єдину систему електронних реєстрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала законопроект про єдину систему електронних реєстрів

Казна та Політика
375
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, яким оптимізується система публічних електронних реєстрів шляхом заборони дублювання даних, що дозволить мінімум на 15% скоротити витрати на супроводження реєстрів.
За ухвалення законопроекту № 2110 Про публічні електронні реєстри проголосували 320 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
«Метою законопроекту є визначення уніфікованої інституційної структури функціонування публічних електронних реєстрів та єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації і ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання в інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг», – пояснив голова підкомітету Комітету з питань цифровий трансформації Роман Соха.
Згідно з пояснювальною запискою, законопроект є рамковим і на основі єдиного термінологічного апарату визначає систему публічних електронних реєстрів, законодавчі вимоги до публічних електронних реєстрів, реєстрової інформації, а також принципи, організаційні, інституційні, процесуальні та фінансові засади їх існування та взаємодії.
«Зазвичай електронні реєстри розміщуються на власних потужностях власників, а більш ніж 45% коштів на підтримку спрямовані на закупівлю запчастин для серверів. За результатами інвентаризації також встановлено дуже низький рівень сумісності даних та виявлено численні випадки дублювання інформації, в першу чергу персональних даних, що призводить до ускладнення надання адміністративних послуг, зайвих витрат на супровід електронних реєстрів у частині їх підтримки і захисту», – йдеться в документі.
Автори законопроекту зазначають, що його ухвалення за рахунок заборони дублювання даних і побудови інтероперабельного середовища обміну інформацією дозволить мінімум на 15% скоротити витрати на супроводження реєстрів, а також значно підвищить якість та швидкість надання адміністративних та інших державних послуг.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас