За роки незалежності з держвласності вкрали половину сільгоспземель - Милованов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За роки незалежності з держвласності вкрали половину сільгоспземель - Милованов

Казна та Політика
496
Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що за роки незалежності вкрали половину державних сільгоспземель – про це, за його словами, свідчить інвентаризація, яку проводить міністерство.
Про це він сказав у Кабміні на зустрічі з журналістами.
“Усіх завжди цікавить, що ж реально із землею. Ми всі разом чули, що у державних підприємствах усіх форм, із Академією аграрних наук, Міносвіти, інших, є близько мільйона 300 тисяч гектар. Колись по документах так було. У цілому, хочу сказати, що зараз відбувається інвентаризація усіх держпідприємств, і виходить, що буде максимум 700 тисяч гектарів земель. Всі завжди думали, що мільйон триста. По документах, мабуть, було у 90 році. А якщо зайти в кадастр, то там взагалі 500 тисяч”, – заявив заступник міністра економіки Тарас Висоцький.
Як він зазначає, за 30 років, за роки незалежності України, половину державних земель, по суті, вкрали.
“Вкрали різними схемами, перереєстрували на інші компанії, тому що по документах було мільйон триста, а зараз інвентаризація показує – ми ще її не закінчили, але очікувана цифра інвентаризації – 600-700 тисяч. Ми надамо інформацію, коли закінчимо, ця цифра може бути змінена, але факт є факт – земля зникла за 30 років, і це не прийнятно”, – підкреслив міністр економіки Тимофій Милованов.
За словами Висоцького, фізично вона залишилась на території України, але у державній власності її нема.
“Якщо ми говорим про підприємства безпосередньо МінАПК, ми бачимо, що по документах мало би бути 111,2 тисячі гектарів сільськогосподарських земель, у кадастрі зареєстровано 67 тисяч. Завершується інвентаризація, але об’єктивно там буде 65 – максимум 70 тисяч”, – заявив він.
Він додав, що по документах підприємство звітує, що в нього є одна цифра, коли дивишся в геокадастр – інша. Так, можливі помилки, ці помилки інвентаризація виявляє, але в результаті досить часто виявляється, що земля 5, 10, 15 років, рік тому була переведена за якимось рішенням на власність, на користь когось іншого.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас