Пентагон замовив систему передачі сонячної енергії з космосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон замовив систему передачі сонячної енергії з космосу

Світ
1706
Разом з підрядником Northrop Grumman вчені з лабораторії AFRL, основного науково-дослідного центру військово-повітряних сил США, створять і випробують на орбіті систему бездротової передачі енергії сонця для потреб Пентагону.
Про це повідомляє сайт AFRL.
Інженери AFRL займуться розробкою і демонстрацією ключових елементів технології, а Northrop Grunman візьме на себе виробництво обладнання для випробувань.
Проєкт називається Space Solar Power Incremental Demonstrations and Research – послідовні дослідження та демонстрація можливостей космічної сонячної енергії, або SSPIDR. Суть його в оснащенні космічних апаратів сонячними елементами, які будуть накопичувати енергію і передавати на поверхню планети у вигляді радіочастотного випромінювання, до точки, де військові розгортають нові бази.
Мета проекту SSPIDR – забезпечити військових безперебійним джерелом енергії в районах, віддалених від ліній електропередач. У недавньому звіті на замовлення голови Об’єднаного комітету начальників штабів обриви енергомереж і нестача енергії називалися в числі основних проблем військових операцій найближчого майбутнього.
«Енергія – це стратегічна перевага і потенційна уразливість для нашої держави і Міністерства оборони, – заявив директор AFRL полковник Ерік Фельт. – Для забезпечення успішності місій Міністерства оборони ми повинні володіти необхідною енергією в потрібний час і в потрібному місці».
На розробку обладнання Northrop Grumman виділено $100 млн. Про строки реалізації проекту військові не інформують.
Першу сонячну електростанцію в космосі має намір побудувати Китай. До 2030-го вона повинна досягти потужності в кілька мегават, а до 2050-го їх потужність вже будуть вимірювати в гігаватах.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас