Міжбанк: гривня має шанс зміцнитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня має шанс зміцнитися

Валюта
796
Останній день жовтня пройде дуже активно на валютному ринку з двома основними періодами роботи: перша половина дня – клієнтські операції і друга половина – операції самих банків по валютній позиції і на ресурсному міжбанку для виходу на баланс на 1-е число. Це дасть досить непогану статистику торгів. За нашими розрахунками, до $190- 220 млн при укладанні до 460-510 угод.
Гривня знову має шанс зміцнити свої позиції відносно долара, а основними драйверами поведінки учасників торгів будуть:
1) Завершення місяця у клієнтів і банків. Звітна дата максимально активізує компанії у закритті своїх угод і валютних зобов’язань. У першій половині дня пройде основна частина угод бізнесу і поспіх всіх клієнтів призведе до періодичних ситуативних перекосів попиту і пропозиції на міжбанку, що позначиться періодичною зміною тренду по курсу протягом сесії четверга. У другій половині активізуються банки, яким теж треба завершувати свої операції по валютній позиції і виконанню нормативів Нацбанку на звітну дату;
2) Поведінка готівкового ринку і стан ліквідності в системі. Коррахунки банків на ранок 31 жовтня зросли на 750 млн гривень – до 50,1 млрд. Цієї суми цілком достатньо як для виконання нормативів НБУ щодо резервування коштів на коррахунках банків, так і для досить активної роботи спекулянтів. Але з огляду на фактор завершення місяця – спекулянти швидше за все обмежаться роботою в форматі “в дві сторони”, без особливих спроб у розгойдуванні курсу.
На готівковому ринку ситуація залишається позитивною для гривні. Котирування купівлі і продажу незначно знижуються і ажіотажу не спостерігається. Це психологічно працює на користь гривні на всіх сегментах валютного ринку.
Ми очікуємо на сьогодні помірне просідання котирувань по долару в межах коридору 24,75-25,00 гривень за рахунок фактора закінчення місяця.
НБУ продовжить практику викупу долара на міжбанку через Matching в межах чергових $30 млн. Це утримає котирування американської валюти від більш серйозного просідання навіть при надлишку пропозиції долара на торгах.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,94 / 24,97
євро – 27,71 / 27,74
російський рубль – 0,3892 / 0,3898
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас