Гончарук: Питання ПриватБанку стало ключовим у боротьбі за стабільність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук: Питання ПриватБанку стало ключовим у боротьбі за стабільність

Фондовий ринок
1112
Інвестори не прийдуть в Україну, поки не переконаються в тому, що справу Приватбанку не може бути завершено за рахунок коштів платників податків.
Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Голова уряду підкреслив, що кейс Приватбанку став ключовим у боротьбі за захист макроекономічної стабільності України.
“Якщо інвестори не побачать, що правила змінилися, що не можна просто взяти і за рахунок платників податків спробувати вирішити всі проблеми, то інвестиції сюди не прийдуть. Ми дуже добре це розуміємо. Тому макростабільність та інтереси держави, інтереси платників податків є ключовими для нас. <…> У нас не диктатура, немає можливості сказати кожному судді, яким чином йому потрібно поводитися. Але наша команда буде працювати і зробить все залежне від нас, щоб захистити українського платника податків, і для того, щоб захистити макростабильность країни. А кейс [Приватбанку] є ключовим і знаковим у цій боротьбі”, – сказав Гончарук.
Нагадаємо, раніше в Офісі президента України заявили, що якими б не були рішення судів, немає жодних підстав для повернення державного Приватбанку колишнім акціонерам.
Як відомо, ПриватБанк був націоналізований в грудні 2016 року. Ігор Коломойський вимагає через суд повернути йому акції Приватбанку і називає незаконною націоналізацію. Держава вважає, що націоналізація відбулася в рамках закону, а проведені аудити показали, підкреслюють експерти, що колишні власники за шахрайськими схемами вивели з банку 155 млрд грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас