В "Укртелекомі" розповіли, коли зможуть підключити села до інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укртелекомі" розповіли, коли зможуть підключити села до інтернету

Казна та Політика
1111
Темпи підключення сіл до високошвидкісного оптичного Інтернету “Укртелекому” за підсумками дев’яти місяців збільшилися в два рази. Зараз оператор зв’язку надає послугу доступу до Інтернету в більш ніж 2340 населених пунктах. Прискорити процес, необхідний для реалізації програми Держава в смартфоні, допомогло б, зокрема, погашення заборгованості перед компанією місцевих органів влади.
Про це в ході прес-конференції за підсумками трьох кварталів сказав директор ПАТ “Укртелеком” Юрій Курмаз, пише Сьогодні.
За його словами, сума боргу становить 161 млн грн.
“Порядок цифр може здатися на рівні загальних доходів “Укртелекому” від надання телекомпослуг не таким значним. Однак цих грошових ресурсів “Укртелекому” було б достатньо, щоб провести оптику і забезпечити оптичним доступом до інтернету близько 150 невеликих населених пунктів райцентрів, селищ міського типу і невеликих сіл”, – зазначив він.
Крім цього, оператор зв’язку очікує зелене світло від влади на реалізацію свого проекту усунення “цифрового розриву”.
“Цих результатів вдалося досягти без реалізації програми ліквідації цифрового розриву, яка була представлена командою “Укртелекому” в рамках розвитку цифрової економіки урядовим структурам, і яка сьогодні обговорюється <…> Ми сподіваємося, якщо діалог у нас буде конструктивний з органами влади та місцевого самоврядування, то темпи можуть зрости”, – сказав директор компанії.
Він також відзначив зростання доходів від надання інтернет-послуг. Так, за рік вони зросли на 7% – до 1,32 млрд грн. Зараз оператор працює у більш ніж 2340 населених пунктах.
Поряд із цим в компанії констатують падіння доходів від дротового телефонного зв’язку. За три квартали вони знизилися на 7,8%. Це, зокрема, пов’язано зі скороченням абонентської бази та крадіжками інфраструктури, кажуть в “Укртелекомі”.
В цілому загальний дохід оператора зв’язку за підсумками дев’яти місяців залишається стабільним – майже 4,84 млрд грн. При цьому дохід від телекомунікаційних послуг склав 4,04 млрд грн. За звітний період компанія сплатила майже 1,4 млрд грн податків і зборів до бюджетів різних рівнів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас