Милованов пояснив, який позитив слід очікувати від зниження облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов пояснив, який позитив слід очікувати від зниження облікової ставки

Кредит&Депозит
1802
Нацбанк знизив облікову ставку на 1% – до 15,5%. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов вважає це позитивним сигналом – адже економіка розвивається більш швидкими темпами, а інфляція зменшується. І це на тлі світових прогнозів, коли схожі на Україну країни розвиваються повільнішими темпами.
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
“Тому що ринок та міжнародні та українські аналітки очікували зниження на 0,5%. Більше зниження означає, що НБУ вважає українську економіку більш здоровою, ніж раніше прогнозувалось. Інфляція стає меншою і це відбувається швидше. Ця гарна новина погоджується з позитивним переглядом прогнозів економічного зростання цього та наступного років. Наприклад, Мінекономіки та Світовий банк нещодавно підвищили прогноз економічного зростання до 3,7% наступного року. В середньому країни нашої групи в прогнозі Світового банку мають прогноз зростання на 1,8%. Тобто в умовах, коли економіки світу уповільнюються, ми прискорюємось, а НБУ бачить, що це прискорення виправдане”, – зазначив Милованов.
Міністр нагадав, що “НБУ приймає свої рішення повністю незалежно від уряду, парламенту, та Офісу президента. У мене, наприклад, не було розмови з НБУ про те, яку ставку вони планують, хоч я і маю там багато знайомих і працював в Раді НБУ. Якщо все буде продовжуватись розвиватись за гарним сценарієм, то НБУ прогнозує зниження ставки до 8-9% до кінця наступного року”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас