Збагатилися на 7 мільйонів: аферисти оформляли «липові» інвалідності учасникам АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збагатилися на 7 мільйонів: аферисти оформляли «липові» інвалідності учасникам АТО

Кримінал
329
У Тернопільській області правоохоронці викрили шахраїв, які на оформленні фіктивної інвалідності для учасників АТО привласнили 7 млн ​​грн.
Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.
За інформацією начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (детективів) Юрія Барабана, двоє жителів Тернополя підшукували учасників АТО і пропонували їм оформити інвалідність за станом здоров’я, при цьому всю паперову тяганину вони брали на себе.
Учасники АТО надавали нотаріальну довіреність, яка давала можливість зловмисникам діяти від імені учасників бойових дій, а також підозрювані отримали доступ до банківських рахунків своїх клієнтів. Зазначається, що готовий пакет документів організатори шахрайської схеми надсилали своєму спільнику в Київ, який там через медустанови оформляв довідки з фіктивними діагнозами.
За цим неправдивими документами учасники АТО в Тернополі проходили медико-соціальну експертну комісію та отримували третю групу інвалідності, яка дає право на одноразову грошову допомогу в розмірі понад 400 тис. грн і щомісячну пенсію. «Однак одноразові виплати осідали в кишенях шахраїв, адже учасники АТО при оформленні документів передали їм реквізити своїх банківських рахунків і доступ до них. Люди навіть не здогадувалися, які суми надходили на їхні «електронні гаманці», – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас