Укрзалізниця готується до запуску приватних залізничних перевізників до кінця 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця готується до запуску приватних залізничних перевізників до кінця 2019 року

Фондовий ринок
544
Підрозділи Укрзалізниці вже готуються до запровадження приватної тяги, адже перші пілотні проекти, передбачені Міністерством інфраструктури України, мають бути запроваджені до кінця 2019 року. Тож на часі – обговорення способів імплементації, часу і графіка впровадження приватної тяги на українських коліях.
Про це повідомив директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, передає прес-служба компанії.
«Наразі потрібно вирішувати, яку приватну тягу ми хочемо бачити на ринку, хто має бути перевізником. Потрібно визначити коло потенційних гравців на цьому ринку й те, які законодавчі акти для цього необхідно ухвалити», — зазначив Андрій Рязанцев.
Він також зауважив, що запровадження приватної тяги не дасть швидкого поліпшення в усіх напрямках діяльності Укрзалізниці. На його думку, потрібно визначити абсолютно нову систему координат та сформулювати чіткі та правильні підходи для роботи в нових умовах.
«Сьогодні Укрзалізниця, з одного боку, визначена державою як корпорація, що має забезпечити прибутки, а з іншого боку, — має передати частину своїх функцій іншим гравцям. Водночас ми маємо почути думку учасників ринку, які мають бажання та можливості взяти участь у запровадженні ринку приватної тяги на українській залізниці», — зазначив Андрій Рязанцев.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас