У НБУ розповіли про плани боротьби з олігархами, які не повертають кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про плани боротьби з олігархами, які не повертають кредити

Фондовий ринок
1951
У Нацбанку розповіли про плани по боротьбі з олігархами, які не повертають кредити. Відібрали топ-20 боржників перед банківською системою і Фондом гарантування вкладів, показали суспільству колосальні обсяги заборгованостей в 300 млрд грн. і домовилися з Офісом президента про координацію в цьому питанні.
Серед головних боржників відомі олігархи – Костянтин Жеваго, Олег Бахматюк і Микола Лагун, зазначила перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова. І визнала, що «Рубікон поки не перейдено», а довести справу до кінця буде непросто. Але зазначила, що деякі зрушення все ж є.
Наприклад, нещодавно Нацбанк отримав рішення суду з приводу повернення кредиту рефінансування, який був забезпечений персональним поручительством Жеваго.
«Ми судилися з ним (Жеваго – ред.) з 2015 року і не мали ніякого прогресу. Раніше були заморожені, але тепер поновилися подібні судові слухання щодо пана Бахматюка, який був власником двох збанкрутілих банків. Компанії Бахматюка також мають великі кредити в державних банках з дуже низькою якістю. У нас теж були суди щодо поручительства Бахматюка. Ці суди були заморожені, а зараз поновилися», – зазначила Рожкова в інтерв’ю «Голосу Америки».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас