Милованов розповів, чого очікують партнери від ринку землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов розповів, чого очікують партнери від ринку землі в Україні

Аграрний ринок
426
Міжнародні партнери очікують детінізації ринку землі в Україні.
Про це під час брифінгу у вівторок заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов за підсумками візиту і переговорів у США.
“Ми обговорювали в Вашингтоні питання ринку землі. Будь-яка модель ринку землі, позаяк ці переговори тривають, ми не можемо розкривати всі деталі, але там немає конкретних вимог або бажань. Це наша внутрішня справа, який саме ринок землі ми зробимо, головне – щоб наш ринок був детінізований. Тобто це те, що наші партнери очікують, бажають, щоб була детінізація ринку”, – повідомив Милованов.
За його словами, де-факто сьогодні є оборот землі, але він йде через оренду, є проблеми з геокадастром тощо.
“Тобто, там буде поетапний ринок землі, чи буде він відразу, там будуть обмеження, концентрація і ін. Головне, чим цікавились експерти – це яким чином ми забезпечимо підтримку середньому і малому фермерству, яким чином ми забезпечимо права власності людей, які сьогодні володіють землею, і яким чином ми будемо розвивати геокадастр і пов’язувати фінансування з тим, щоб воно було пов’язане з геокадастром – наприклад, щоб кредити віддавалися і були відображені в геокадастры таким чином, щоб не можна було красти землю, коли вона в заставі, або комусь передана або продана”, – сказав міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас