Яких фахівців чекають в Польщі, Німеччині та Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яких фахівців чекають в Польщі, Німеччині та Італії

Особисті фінанси
5257
Найчастіше українці шукають роботу в Польщі, Угорщині, Чехії. Це пов’язано з територіальною близькістю, подібним менталітетом. На другому місці – Німеччина, розповіла фахівець експертно-аналітичного центру “Хедхантер Україна” Юлія Дрожжина.
“За контрактом працює близько 40% українських заробітчан. У порівнянні з минулим роком стало менше тих, хто їздив на сезонну роботу. Переважно заробітчанам треба працювати 12 годин на день, 6 днів на тиждень. Іноді роботодавці пропонують безкоштовне житло. Зарплату обіцяють від $1 тисячі. У Чехії працівники за 8 місяців отримали $15 тисяч. Щоправда, працювати довелося у важких умовах”, – говорить експерт.
Додає, що за кордоном затребувані українські програмісти, виробничий, робочий і домашній персонал. Попитом користуються вітчизняні інженери.
“Якщо говоримо про Польщу, Чехію, то там більше чекають на робочий персонал. В Іспанії, Італії, Португалії роботу переважно пропонують домашньому персоналу в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Активно українськими заробітчанами цікавиться Китай. Запрошує викладачів, тих же фахівців сфери готельно-ресторанного бізнесу”, – пояснює Юлія Дрожжина.
Додає, що українські програмісти за кордон їдуть не стільки через можливість більше заробляти, скільки хочуть кар’єрного зростання і нового досвіду.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас