Xiaomi планує понад 10 смартфонів з підтримкою мереж п'ятого покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi планує понад 10 смартфонів з підтримкою мереж п'ятого покоління

Фондовий ринок
194
Цього року мережі 5G тільки починають розгортатися, а всі нинішні смартфони з підтримкою 5G засновані на топових однокристальних системах. Ці SoC доволі дорогі, як недешеві й самі модеми. Але наближається вихід перших народних 5G-смартфонів, і аналітики в один голос пророкують цьому сегменту стрімке зростання.
Зараз Південна Корея лідирує за швидкістю розгортання 5G, але Китай швидко наздоганяє, маючи намір вже наступного року стати світовим лідером в епоху 5G. І як тільки середня ціна знизиться, а покриття 5G буде відносно широким, продажі цих пристроїв злетять, в чому можна особливо не сумніватися. Поряд з іншими до цього вікна нових можливостей готується відомий китайський виробник Xiaomi, причому досить-таки ґрунтовно.
Зараз в асортименті Xiaomi є дві моделі з підтримкою 5G – Mi Mix 3 5G і Mi 9 Pro 5G – і незабаром до них приєднається третя Redmi K30, націлена на середній сегмент. Але вже в наступному році Xiaomi планує істотно збільшити свою пропозицію в сегменті 5G. У планах компанії – випуск більше десяти (!) нових смартфонів, призначених для роботи в мережах п’ятого покоління. Відповідну заяву зробив глава Xiaomi Лей Цзунь на шостій Всесвітньої інтернет-конференції, що відбулася днями в місті Вучжен.
Таким чином, Xiaomi має намір запропонувати найбільше число смартфонів з 5G (хто б сумнівався, так?).
В рамках заходу, де було побудовано тестову мережу 5G, Xiaomi провела невелику демонстрацію. В одному з тестів вдалося отримати швидкість завантаження даних в 787 Мбіт/с. Нагадаємо, заявлений теоретичний максимум для 5G – 20 Гбіт/с.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас