Toyota випустить бонди з практично нульовою прибутковістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota випустить бонди з практично нульовою прибутковістю

Фондовий ринок
678
Toyota Finance Corp., підрозділ японського автовиробника Toyota, планує випустити облігації під безпрецедентно низьку прибутковість.
Компанія оголосила про розміщення 25 жовтня трирічних і п’ятирічних бондів обсягом 20 млрд єн ($184 млн), і ціна першого з них буде відповідати прибутковості 91 десятимільярдної частки відсотка річних.
Тобто, навіть якщо інвестор купить папери на суму 1 млрд єн ($9,2 млн) і пред’явить їх до погашення, він не зможе отримати і однієї єни.
При цьому попит на більш «короткий» випуск перевищує інтерес до п’ятирічних облігацій. Це пояснюється тим, що трейдери можуть в подальшому продати їх Банку Японії за вищою ціною і отримати прибуток.
Ситуація з Toyota підкреслює те, що політика ультранизьких процентних ставок японського ЦБ спотворила облігаційний ринок, в тому числі за рахунок того, що створила можливості для «крадіжки прибутку» трейдерами, зазначили в Bloomberg.
Ця схема має такий вигляд: Банк Японії періодично купує на вторинному ринку корпоративні бонди компаній з рейтингом не нижче ВВВ і термінами обігу 1-3 роки в рамках програми викупу активів, і трейдери можуть продати ЦБ папери за більш високою ціною, ніж вони їх придбали при розміщенні.
Toyota Finance має рейтинг Аа3 за шкалою міжнародного рейтингового агентства Moody’s. Таким чином, її трирічні облігації можуть бути використані в рамках даної схеми.
Банк Японії планує викупити корпоративні бонди на суму приблизно 125 млрд єн ($1,15 млрд) 24 жовтня і на 100 млрд єн ($920 млн) 29 листопада.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас