Renault погіршив прогноз виручки на 2019 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault погіршив прогноз виручки на 2019 рік

Фондовий ринок
234
Французький автовиробник Renault погіршив прогноз виручки на 2019 рік, відзначивши “менш сприятливе, ніж очікувалося”, економічне середовище, а також “регулятивний контекст”, що вимагає збільшення витрат.
Згідно з новим прогнозом Renault, виручка компанії в цьому році знизиться на 3-4% в порівнянні з рівнем попереднього року. Раніше очікувалося, що показник буде близький до рівня 2018 року.
Прогноз операційної маржі на цей рік знижено Renault до 5% з 6%.
Операційний грошовий потік, ймовірно, буде позитивним у другому півріччі 2019 року, однак немає гарантій, що він буде позитивним за підсумками всього року, зазначається в прес-релізі Renault. Раніше автовиробник впевнено прогнозував позитивний грошовий потік за підсумками року.
У третьому кварталі поточного року виручка Renault склала 11,3 млрд євро в порівнянні з 11,5 млрд євро роком раніше, повідомила компанія. Виручка без урахування операцій “АвтоВАЗу” в минулому кварталі склала 9,7 млрд євро, опустившись на 3,9% в порівнянні з третім кварталом 2018 року.
Детальну звітність Renault за третій квартал буде оприлюднено 25 жовтня.
У прес-релізі автовиробника зазначається також, що нова команда керівників переоцінює середньострокові цільові показники стратегічного плану “Drive the Future”.
Раніше в цьому місяці рада директорів Renault прийняла рішення позбавити Тьєррі Боллоре постів головного виконавчого директора і президента компанії. Обов’язки гендиректора на тимчасовій основі перейшли до фінансового директора компанії Клотільда ​​Дельбе. Тимчасовим президентом компанії став голова ради директорів Жан-Домінік Сенар.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас