Рада ухвалила закон для посилення боротьби з контрафактними та піратськими товарами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон для посилення боротьби з контрафактними та піратськими товарами

Казна та Політика
589
271 народний депутат проголосував за ухвалення в цілому законопроект про захист прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України.
У Міністерстві фінансів зазначили, що завдяки цьому документу в Україні будуть запроваджені європейські стандарти митного захисту прав інтелектуальної власності.
Текст законопроекту №1230 попередньо погодили з Євросоюзом, під час його доопрацювання до другого читання врахували коментарі ЄС до напрацьованих правок.
“Чому цей законопроект такий значимий? Спрямований на боротьбу з контрафактом, який не лише порушує права інтелектуальної власності, але й часто несе загрозу життю та здоров’ю людей, довкіллю (контрафактні дитячі іграшки, електротехніка, хімічна продукція, ліки тощо). Прискорює переміщення оригінальних товарів через митний кордон та їхнє митне оформлення. Наближує митне законодавство України у сфері захисту прав інтелектуальної власності до стандартів ЄС, що є зобов’язанням нашої держави в рамках Угоди про асоціацію”, – зазначили у Мінфіні.
У відомстві додали, що “митниця є першим форпостом на шляху потрапляння контрафактних товарів на територію країни, і її ефективна робота може зекономити як державні ресурси на внутрішньому ринку, так і сприяти правовласникам у захисті їхніх прав”.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас