Бізнес закликав Зеленського ветувати закон про судову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес закликав Зеленського ветувати закон про судову реформу

Казна та Політика
713
Європейська Бізнес Асоціація, Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців закликали Президента Володимира Зеленського ветувати закон про діяльність органів суддівського врядування, який Верховна Рада 16 жовтня ухвалила в другому читанні.
Про це повідомляє прес-служба ЄБА.
Бізнес-асоціації стурбовані тим, що прийнятий закон “може слугувати інструментом руйнування принципу верховенства права і обмеження доступу до правосуддя, які є обов’язковими умовами захисту недоторканності прав власності та запорукою необхідної довіри бізнес-спільноти для подальшого інвестування в економіку України”.
Бізнес наголосив, що будь-які зміни у процедурі діяльності органів суддівського врядування, відборі суддів та формуванні складу Верховного Суду повинні спочатку активно обговорюватися публічно.
“Бізнес-спільнота дуже занепокоєна оцінками, згідно з якими позивачі будуть змушені чекати понад 5 років на рішення Верховного Суду, якщо кількість його суддів скоротиться з 200 до 100 без одночасного реформування судів нижчих інстанцій та запровадження процесуальних фільтрів у кодексах”, – йдеться у заяві.
Європейська Бізнес Асоціація, Американська торговельна палата в Україні та Спілка українських підприємців закликали Зеленського ветувати закон, щоб провести ґрунтовну публічну дискусію між Комітетом Верховної Ради з питань правової політики, бізнесом, міжнародною спільнотою та громадянським суспільством щодо норм, які пропонується запровадити.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас