День фінансів, 17 жовтня: прогноз курсу долара від бізнесу, закони про викривачів корупції і верифікацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 жовтня: прогноз курсу долара від бізнесу, закони про викривачів корупції і верифікацію

571
У четвер, 17 жовтня, Верховна Рада ухвалювала такі закони:
Про верифікацію (перевірку) та моніторинг державних виплат. У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що перевірка інформації, що впливає на визначення права та розмір державних виплат, дозволить зробити більш справедливою систему соціального забезпечення в Україні, оптимізувати бюджетні витрати і заощадити ресурси бюджету.
Про викривачів корупції. Законопроект №1010 “Про внесення змін до закону “Про запобігання корупції” визначає правовий статус викривачів корупції, а також визначає виплату винагороди заявнику.. Виплата винагороди передбачена для тих випадків, коли завдані корупційними діями збитки державі перевищують 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Про процедуру аудиту на автошляхах. Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг”. Закон спрямований на створення правового регулювання аудиту безпеки автомобільних доріг шляхом незалежної, детальної, системної, технічної оцінки інженерних рішень щодо складових автомобільних доріг.
Про створення e-системи у сфері будівництва. Законопроект № 1081 спрямований на поліпшення якості надання адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, зниження корупційних ризиків при їх наданні, забезпечення публічності надання таких послуг.
Не тільки про закони:
Підписано указ Про мораторій на перевірку ФОП на 2 роки. Своїм указом Президент доручив Кабінету Міністрів створити координаційну раду з питань розвитку малого та середнього бізнесу. За два тижні ця рада має внести на розгляд парламенту законопроекти про спрощення умов ведення бізнесу ФОП.
Бізнес дав прогноз курсу долара на найближчий рік. Національний банк провів опитування керівників компаній в III кварталі 2019 року. За його результатами, бізнес поліпшив очікування щодо зростання економіки і уповільнення інфляції, а також спрогонозував курс долара на наступні 12 місяців. Майже третина компаній очікують, що курс не перевищить 27,00 грн/долл.
Про те, як зберегти свої гроші, коли курс “хитає”, і в яку валюту краще вкладати гроші, розповідає наш експерт у новому відео від Finance.ua.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас