Зміни у складі наглядової ради Альфа-Банку Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни у складі наглядової ради Альфа-Банку Україна

Особисті фінанси
33
Рішенням загальних зборів акціонерів Альфа-Банку Україна було переобрано склад наглядової ради банку. Наглядову раду очолив Роман Шпек.
Згідно з рішенням акціонерів від 15 жовтня 2019 року до складу наглядової ради були введені Аднан Аначалі, Девід Марк Браун і Роман Шпек. Члени наглядової ради Петро Авен, Ендрю Бакстер, Ернест Галієв, Ільдар Карімов, Мартін Пілєцькі і Мартін Шведлер були переобрані загальними зборами акціонерів на новий термін.
Також акціонери затвердили виведення зі складу наглядової ради Артемія Єршова, Нареша Сантдасані і Рафала Ющака. Рафал Ющак 15 жовтня 2019 року був призначений на посаду члена правління, генерального менеджера Альфа-Банку Україна.
На першому засіданні наглядової ради його члени одностайно проголосували за призначення Романа Шпека головою наглядової ради Альфа-Банку Україна.
16 жовтня 2019 року Мартін Пілєцькі за власним бажанням вийшов зі складу наглядової ради банку.
Роман Шпек приєднався до команди Альфа-Банку Україна в 2008 році як віце-президент, а пізніше був призначений старшим радником Альфа-Банку Україна. З квітня 2017 року входив до складу наглядової ради Укрсоцбанку, а з грудня 2017 року очолював її. Він також займає посаду голови ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ) і був членом ради Національного банку України протягом 2010–2015 років. Пан Шпек має ранг Надзвичайного і Повноважного Посла.
Аднан Аначалі має більше 30 років досвіду роботи в банківському секторі, з яких понад 25 – на керівних посадах в таких банках як Yapi ve Kredi Bankasi (Туреччина), Yapi Toko Bank (Росія), Альфа-Банк (Росія), Альфа-Банк Україна і Кредитвест Банк Україна. Пан Аначалі – 2005–2009 році обіймав посаду виконавчого віце-президента Альфа-Банку Україна, з 2009 року обіймав посади голови правління, члена наглядової ради і голови наглядової ради Кредитвест Банку Україна.
Девід Марк Браун приєднався до команди банківської групи ABH Holdings S.A. в 2013 році. Пан Браун має багаторічний досвід роботи на керівних посадах за напрямком похідних фінансових інструментів та управління ризиками в таких міжнародних банках як Commerzbank, Merrill Lynch, VTB, банках групи ABH Holdings S.A. З 2013 по 2019 рік обіймав посаду головного директора з управління ризиками в Альфа-Банку (Росія), з серпня поточного року займає пост радника СЕО Альфа-Банку (Росія). З жовтня 2018 року також є членом ради директорів Альфа-Банку (Казахстан).
Термін повноважень обраних членів наглядової ради Альфа-Банку Україна становить три роки.
Актуальна інформація щодо складу наглядової ради Альфа-Банку Україна розміщено за посиланням.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас