У ВАКС скерували обвинувальний акт про розкрадання 39,8 млн гривень в УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВАКС скерували обвинувальний акт про розкрадання 39,8 млн гривень в УЗ

Кримінал
177
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обвинувальний акт у справі про розкрадання 39,8 млн гривень “Укрзалізниці”.
Про це повідомляє прес-служба САП.
Повідомляється, що обвинувальний акт скеровано стосовно начальника і його заступника філії “Укрзалізниці” – “Центру забезпечення виробництва”.
“У 2016 році начальник і заступник начальника філії зловживали своїм службовим становищем в інтересах ТОВ “Вог Аеро Джет”. А саме, при наявності реальної можливості, посадові особи не вжили жодних заходів до повернення отриманого в борг дизельного пального, в результаті чого підприємству щодня нараховувалися штрафні санкції від 2 до 2,7 млн ​​гривень. В результаті цих зловживань державному підприємству було заподіяно збитків на суму 39,8 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.
Начальнику і заступнику начальника філії інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас