У Китаї 2G-телефони, як і раніше, продаються краще від 5G-смартфонів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї 2G-телефони, як і раніше, продаються краще від 5G-смартфонів (інфографіка)

Світ
631
Китайський науково-дослідний інститут інформації і зв’язку нещодавно оприлюднив дані щодо продажів смартфонів і стільникових телефонів за серпень 2019 року.
Опубліковані дані свідчать про те, що за звітний період на найбільшому світовому ринку було реалізовано понад 30 млн пристроїв.
Примітно, що 1 177 000 пристроїв від загального обсягу становлять телефони з підтримкою мереж зв’язку другого покоління (2G), тоді як кількість проданих 5G-смартфонів становить 219 000 одиниць.
Незважаючи на те, що пристрої з підтримкою 2G придатні лише для здійснення дзвінків, відправлення текстових повідомлень і виконання деяких простих функцій, вони продовжують залишатися досить популярними. Технологія, яка використовується майже три десятиліття, продовжує утримувати позиції і цьому є кілька причин.
У Китаї 2G-телефони, як і раніше, продаються краще від 5G-смартфонів (інфографіка)
Мережа зв’язку п’ятого покоління на території Китаю перебуває на етапі масштабного розгортання. У багатьох провінціях відсутнє покриття мереж 5G, а там, де воно є, базових станцій ще надто мало, щоб забезпечити стабільний зв’язок. Важливо й те, що вартість 5G-смартфонів досить велика, тому далеко не кожен бажаючий може купити собі такий апарат.
Найбільшого поширення 2G-телефони набули серед літніх людей, яким непросто освоїти сучасні смартфони. Мобільні телефони з 2G забезпечують цю категорію населення зв’язком, тому продовжують залишатися актуальними навіть з приходом 5G. Крім того, у віддалених регіонах країни мережа 2G працює набагато стабільніше, ніж 3G або 4G, що також сприяє збереженню попиту на мобільні пристрої цієї категорії.
За даними Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю, станом на кінець 2018 року загальна кількість мобільних пристроїв в країні було одно 1,57 млрд одиниць. Порядку 1,17 млрд пристроїв доводиться на смартфони з 4G. Це означає, що до кінця минулого року в Китаї налічувалося близько 400 млн користувачів мобільних телефонів з підтримкою 2G і 3G.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас