Mazda розкрила нові подробиці про свій перший електрокар (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda розкрила нові подробиці про свій перший електрокар (відео)

Технології&Авто
1116
Компанія Mazda опублікувала відеотизер, що дає уявлення про інтер’єр її першого серійного електрокара.
Публічна прем’єра новинки відбудеться в кінці жовтня в рамках Токійського автосалону.
В кінці ролика показано нижню секцію центральної консолі, де видно важіль вибору режимів роботи трансмісії, а також круглий селектор, який відповідає за контроль над функціями інформаційно-розважального комплексу. Плюс до всього в компанії зазначили, що в оформленні салону використовують виключно екологічно безпечні матеріали.
Раніше стало відомо, що Mazda тестує прототип нового електрокара, агрегати якого сховали під кузовом компактного кросовера CX-30. При цьому передбачається, що серійний електромобіль буде повністю самостійною машиною, а не «зеленою» версією наявної моделі.
Тестовий прототип новинки оснащений єдиним електричним двигуном, що видає 105 кВт (143 к. с.) і 265 Н·м крутного моменту. Мотор живить блок літій-іонних акумуляторів ємністю 35,5 кіловат-години.
Надалі Mazda також сконцентрується на створенні гібридів з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. Силова установка буде розроблена на базі одного з двигунів нового сімейства SkyActive-X. В такому моторі паливно-повітряна суміш може запалюватися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас