Суд у Латвії схвалив конфіскацію 30 млн доларів екс-чиновників часів Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у Латвії схвалив конфіскацію 30 млн доларів екс-чиновників часів Януковича

Фондовий ринок
353
Латвійський суд ухвалив рішення, яким визнано злочинним походження коштів на суму понад 30 млн доларів США, які пов’язують з колишніми українськими високопосадовцями, та ухвалив рішення про їх конфіскацію.
Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою Генеральної прокуратури України, повідомляє УНН.
“Завдяки спільним зусиллям Генеральної прокуратури України та компетентних органів Латвійської Республіки латвійський суд ухвалив рішення, яким визнано злочинним походження коштів на суму понад 30 млн доларів США, які пов’язують з колишніми українськими високопосадовцями, та ухвалив рішення про їх конфіскацію”, – йдеться у повідомленні ГПУ.
Зазначені кошти на початку 2015 року були заарештовані за запитом Генеральної прокуратури України про надання правової допомоги.
“Питання повернення злочинних активів в Україну буде вирішуватися на міжурядовому рівні”, – додали у Генпрокуратурі.

Довідка Finance.ua:

  • Восени 2014 року генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що у колишнього віце-прем’єра України Сергія Арбyзова в банках Латвії арештовано 49,3 млн доларів США, а у колишнього нардепа Юрія Іванющенка – 32 млн доларів та 72 млн швейцарських франків.
  • У 2016 році стало відомо, що Латвія стягнула у свій держбюджет 50 млн євро, які належали колишнім українським чиновникам.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас