Банкіри домовилися з МВФ і НБУ про зниження мінімального статутного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри домовилися з МВФ і НБУ про зниження мінімального статутного капіталу

Фондовий ринок
1898
Незалежна асоціація банків України домовилася з представниками технічної місії Міжнародного валютного фонду і Національного банку про зниження мінімального розміру статутного капіталу банку до 200 мільйонів гривень з 500 мільйонів гривень, встановлених на даний час.
Про це повідомила виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова, посилаючись на підсумки робочої зустрічі з експертами місії і керівниками провідних банків.
“За результатами обговорення та лобіювання НАБУ питання зниження вимог до розміру мінімального статутного капіталу ідея була підтримана НБУ і узгоджена місією. Тому чекаємо офіційного врегулювання питання вже в найближчому майбутньому”, – написала Коробкова в соцмережі Facebook.
За її словами, під час зустрічі також обговорювалися питання змін до законодавства про банки і фінансовий моніторинг, стрес-тестування, буферного капіталу.

Довідка Finance.ua:

  • Чинний Закон України “Про банки і банківську діяльність” встановлює мінімальний розмір статутного капіталу для банку не нижче 500 мільйонів гривень.
  • Національний банк в грудні 2017 року пом’якшив графік докапіталізації невеликих банків, змістивши термін поповнення фінустановами капіталу до 300 мільйонів гривень до 11 липня 2020 року, до 400 мільйонів гривень – до 11 липня 2022 року.
  • Термін докапіталізації банків до 500 мільйонів гривень залишився незмінним – до 11 липня 2024 року.
  • Відповідно до звітності банків на 1 вересня, в Україні немає банків зі статутним капіталом нижче 200 мільйонів гривень, але у 30 фінустанов капітал нижче 300 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас