Нобелівську премію з економіки присудили за боротьбу з бідністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нобелівську премію з економіки присудили за боротьбу з бідністю

Світ
364
Лауреатами Нобелівської премії з економіки стали Абхіджит Банерджі, Естер Дюфло і Майкл Кремер за експериментальний підхід у боротьбі з глобальною бідністю в світі.
Як повідомляється на сайті оргкомітету The Nobel Prize, Королівська шведська академія наук присудила премію Сверігеса Ріксбанка в понеділок, 14 жовтня.
«Дослідження, проведене лауреатами цього року, значно поліпшило нашу здатність боротися з глобальною бідністю. Всього за два десятиліття їхній новий підхід, заснований на експерименті, змінив економіку розвитку, яка зараз є процвітаючою галуззю досліджень», – йдеться в повідомленні комітета.
Как заявляють в Академії, економісти виробили новий підхід в пошуках найкращих способів боротьби з бідністю, зосередившись на окремих питаннях – таких, як поліпшення охорони здоров’я дітей або освіти.
«Прямим результатом їхніх досліджень стало те, що більш ніж п’ять мільйонів індійських дітей змогли скористатися ефективними програмами індивідуального навчання в школах. Інший приклад – великі субсидії на ініціативи з профілактики захворювань, введені в багатьох країнах», – йдеться в заяві.
Американка французького походження Естер Дюфло і американець індійського походження Абхіджит Банерджі представляють Массачусетський технологічний інститут (Кембридж, США), американець Майкл Кремер – Гарвардський університет, (Кембридж, США).
Дюфло стала другою жінкою і наймолодшою вченою, яка отримала Нобелівську премію з економіки.
Лауреати розділять між собою приз в розмірі $915,3.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас