Україна вичерпала євроквоти на 10 видів продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вичерпала євроквоти на 10 видів продуктів

Аграрний ринок
567
Україна станом на 9 жовтня 2019 р. повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції в ЄС за 10 групами товарів: мед, цукор, крупи та борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, пшениця, кукурудза, м’ясо птиці та вершкове масло.
Про це йдеться в повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».
«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ситуація особливо не змінилася – на початок жовтня 2018 р. Україною були закриті 9 квот на безмитний експорт в ЄС. Змінилася ситуація з поставками солоду і пшеничної клейковини – на сьогодні використано 63%, в той час як за аналогічний період минулого року квоту було використано в повному обсязі. Відчутно збільшилися поставки цукру – в поточному році Україна повністю використала квоту на цукор, а торік на цей період лише на 12%», – йдеться в повідомленні.
Потенційно до кінця року ще можуть закрити квоти на крохмаль (поки використано 85%), ячмінь (80%), оброблену продукцію з зернових (78%).
«Разом з тим, з жовтня 2017 р. терміном на 3 роки почали діяти додаткові квоти на 8 груп товарів: мед, крупи та борошно, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, овес, пшеницю, ячмінь і кукурудзу.
За матеріалами:
AgroPortal.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас