Криклій хоче зробити "Укрпошту" квазібанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій хоче зробити "Укрпошту" квазібанком

Фондовий ринок
401
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій хоче зробити АТ “Укрпошта” квазібанком, про це він написав в коментарях у Facebook гендиректору підприємства Ігорю Смілянському.
Голова “Укрпошти” у відповідь пожартував, що ця інформація поки що є таємною.
В коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” Смілянський заявив, що робота над дозволом “Укрпошті” працювати з коштами населення в рамках обмеженої банківської ліцензії перебуває “в процесі” .
Как повідомлялося, “Укрпошта” виступає за надання їй права працювати із коштами населення в рамках обмеженої банківської ліцензії, зокрема, відкриваючи їм рахунки. Однак Нацбанк висловлюється проти, вказуючи на наявність на ринку чотирьох великих держбанків, сумарна частка яких після приватизації ПриватБанку перевищила 50% ринку.
Крім того, Міністерство фінансів України в рамках оновленої стратегії відзначило, що має намір відхиляти будь-які ініціативи, які можуть призвести до зростання частки держави в банківському секторі.
“Укрпошта” надає послуги на 100% території України, маючи 11 тис. відділень і понад 30 тис. листонош. Місяць тому компанію відзначила Міжнародна поштова спільнота як найкращу пошту світу в двох номінаціях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас