Програміст створив операційну систему для апокаліпсису — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програміст створив операційну систему для апокаліпсису

Технології&Авто
4887
Розробник Вірджіл Дюпра представив нову операційну систему Collapse OS. На відміну від більшості сучасних аналогів, вона не може похвалитися дизайнерським інтерфейсом – зате вкрай невимоглива до заліза і створена, за словами її творця, на випадок апокаліпсису.
На думку програміста, в разі глобальної катастрофи вся сучасна електроніка та потужні комп’ютери будуть знищені – але люди, які володіють достатньою кількістю знань, зможуть створити власне залізо, сконструювавши комп’ютер з нуля. У плані системних вимог Collapse OS доволі невибаглива. Алгоритм її роботи передбачає повне індивідуальне складання, а в якості комплектуючих для роботи ОС можна використовувати компоненти, знайдені на постапокаліптичному звалищі.
Для запуску системи, за твердженням розробника, достатньо 8 КБ вільного дискового простору і 56 КБ оперативної пам’яті. Зарубитися в Fallout на такому ПК не вдасться – зате можна буде редагувати текстові документи і компілювати вихідні файли асемблера для широкого спектра мікроконтролерів і процесорів. Заявлена ​​і підтримка широкого спектру пристроїв зберігання. За словами Дюпра, в ситуації, коли людству доведеться буквально виживати, необхідність в такій «всеїдній ОС» буде неймовірно висока. З нагоди релізу операційної системи розробник виклав її у вільний доступ.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас