Шахраї заволоділи коштами Альфа-Банку в "особливо великих розмірах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї заволоділи коштами Альфа-Банку в "особливо великих розмірах"

Фондовий ринок
3979
Головне управління Національної поліції у м. Києві здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019100000000351 щодо незаконного заволодіння грошовими коштами Альфа-Банку “в особливо великих розмірах” шляхом проведення онлайнових операцій з перерахування коштів в системі «Visa Int» від імені компанії «Connor Dental Center», йдеться в ухвалі Голосіївського райсуду м. Києва від 14.08.2019.
Цитата з судових матеріалів: “Органом досудового розслідування встановлено, що у період із 16 березня 2019 року по 19 березня 2019 року невстановленою особою, як торговцем компанії «CONNOR DENTAL CENTER», яка зареєстрована на Віргінських островах, у системі «online», на рахунки емітованих у АТ «Альфа-Банк» банківських платіжних карток міжнародної платіжної системи «Visa Int», надана заявка на повернення коштів з підстав «повернення товару» на загальну суму 408 000 доларів США, з використанням онлайнових Merchandise Returns, оформлених із процесинговим кодом 20 – Return of goods-Credit.
Встановлено, що після зарахування АТ «Альфа-Банк» грошових коштів в сумі 408 000 доларів США згідно наданої нерезидентом «CONNOR DENTAL CENTER» у системі online міжнародної платіжної системи «Visa Int» заявки на вищевказані банківські картки, протягом декількох часів почалось активне зняття готівкових грошових коштів через банкомати банківської установи на території міста Києва, а також за допомогою зазначених банківських карток здійснювались покупки мобільних телефонів «Айфон» через мережу магазинів «Цитрус» та «Алло».
Працівниками АТ «Альфа-Банк» після виявлення масового зняття готівкових коштів через банкомати установи надіслано запит до глобальної міжнародної платіжної системи «Visa Int» щодо підтвердження перерахування грошових коштів на карткові рахунки вищевказаних осіб у зв`язку з поверненням товару та надання інформації щодо повернення грошових коштів банківській установі. На що платіжна система «Visa Int» надала відповідь щодо відсутності будь-якої інформації про перерахування коштів та взагалі проведення таких операцій”.
Прес-служба Альфа-Банк Україна надала коментар для Finance.ua:
“В ході даної атаки клієнти Альфа-Банку не постраждали завдяки сучасним системам захисту від шахрайства, встановленими в банку. Наші системи дозволяють оперативно виявляти загрози коштами клієнтів і ефективно запобігати шахрайству. Щодо даного випадку, Альфа-Банк співпрацює з правоохоронними органами в частині повернення грошових засобів і встановлення осіб, які вчинили злочин.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас