Експерти пояснили, чому у вересні продажі авто падали, хоча гривня зміцнювалася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пояснили, чому у вересні продажі авто падали, хоча гривня зміцнювалася

Технології&Авто
1353
У вересні спостерігалася стабілізація курсу гривні. Однак ні це, ні активізація ділового життя не привели до зростання продажів нових автомобілів. Вони були гіршими, ніж у серпні. Чому так сталося – з’ясував AUTO-Consulting.
Експерти пояснюють вересневий спад продажів нових автомобілів якраз зміцненням гривні. Багато українців вважали, що курс долара продовжить падати, і значить, потім вони зможуть купити машину з більшою для себе вигодою.
Сергій Байдачний з «ММС Україна» низький вересневий попит на нові автомобілі теж пояснює зміцненням гривні, але при цьому він не відкидає і сезонний фактор (аграрії могли вкласти кошти не в транспорт, а в валюту). Він вважає, що для ринку краще стабільний або трохи зростаючий курс гривні.
Сергій Боровик з ГК «АІС» стверджує, що попит на нові автомобілі в Україні не знизився, а зменшення реєстрацій нових авто пов’язане з тим, що просто не всі встигли стати на облік, а також з тим, що у дилерів не було деяких популярних моделей і потенційні покупці їх чекають.
Оксана Борейко з «Рено Україна» сказала, що у вересні їхня компанія продала на 332 авто більше, але просто вони з різних причин не потрапили в дані за вересень. Тобто попит є. Одна з причин зниження продажів у вересні може полягати в тому, що у дилерів інших брендів не було достатніх складів авто.
Таким чином, якщо вірити експертам, зниження продажів нових автомобілів у вересні – тимчасове явище. Попит не знизився. Чи так це – стане зрозуміло за підсумками жовтня.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас