«Промисловий безвіз» відкриє для малого і середнього бізнесу нові шляхи експорту до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Промисловий безвіз» відкриє для малого і середнього бізнесу нові шляхи експорту до ЄС

Казна та Політика
559
«Промисловий безвіз» створить нові шляхи для експорту українських товарів на європейські ринки, і в разі виконання Україною підготовчої роботи оціночна місія ЄС може прибути вже у першій половині 2020 року.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, передає Урядовий портал.
«Щодо «промислового безвізу»: ми прямуємо до цієї мети. У фокусі нашої уваги, зокрема, невеликий виробник, який зможе експортувати свою продукцію в ЄС», – заявив Кулеба.
Віце-прем’єр-міністр пояснив, що при «промисловому безвізі» йдеться не просто про продукцію промисловості, а про відкриття цілих ринків ЄС для нехарчових товарів. На його думку, це допоможе переорієнтувати пріоритети торгівлі з сільськогосподарського сектору, який нині домінує в структурі експорту, на інші групи товарів.
Дмитро Кулеба переконаний, що вигоду від «промислового безвізу», зокрема, отримає малий та середній український бізнес.
«Процес досягнення «промислового безвізу» досить непростий. Вже багато зроблено. Мусимо розуміти, що це не менш складна історія, ніж досягнення угоди про звичайний безвіз. Але ми серйозно налаштовані нею займатися», – додав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас