ДТЕК Ахметова планує випуск облігацій на понад 300 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК Ахметова планує випуск облігацій на понад 300 мільйонів доларів

Фондовий ринок
906
Енергетична компанія Ріната Ахметова DTEK Renewables B.V., в якій сконцентровані всі активи відновлюваної енергетики олігарха, збирається випустити єврооблігації на понад 300 мільйонів доларів.
Про це ЕП повідомили два співрозмовники, обізнані про плани ДТЕК.
В ДТЕК прямо не підтвердили і не спростували цю інформацію.
“Компанія розглядає можливість реалізації різних ефективних інструментів інвестування в проекти зеленої енергетики. Ми будемо розкривати деталі за підсумком фіналізації угод”, – повідомляє прес-служба ДТЕК.
Раніше екс-нардеп Сергій Лещенко, в своєму телеграм-каналі повідомляв про плани ДТЕК ВДЕ щодо випуску єврооблігацій на суму 350 мільйонів доларів.
На його думку, таким чином Ахметов хоче перестрахуватися від зниження “зеленого тарифу”, залучити кошти на розбудову нових електростанцій та підкріпити іноземними інвесторами захист у справі Роттердам+.
Зазначимо, в Україні 65% коштів, виплачених державою за альтернативну енергію у 2018 році, пішли десяти бізнес-групам, у першу чергу – електростанціям, що перейшли від братів Клюєвих китайській держкорпорації CNBM, холдингу Ріната Ахметова, а також ВЕС шведсько-українського бізнесмена Карла Стурена.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас